In deze bewogen periode moet meer dan één evenement zich aanpassen om een plaatsje te kunnen vrijwaren op de kalender. Zo zijn de Bikers’Classics waar DG Sport zoveel belang aan hecht vorig jaar moeten doorgaan in de vorm van Track-Days voorbehouden voor classic motoren. Een concept dat wel aansloeg bij de deelnemers en dat opnieuw zal herhaald worden op zaterdag 2 en zondag 3 juli, opgevrolijkt door heel wat animatie van zodra – hout vasthouden – het publiek opnieuw zal toegelaten worden om meer dan 100 jaar motoren op het ‘mooiste circuit ter wereld’ te mogen vieren!

Beter veiligheidsniveau

« Voor deze 2022 editie wordt de circuittijd opgedreven, zegt Florian Jupsin, Bike Manager bij DG Sport. Maar ook het veiligheidsniveau, want dat kunnen we natuurlijk niet achterwege laten. Dankzij het gebruik van transponders kunnen we de groepen indelen in functie van het niveau van elke rijder. Dit zal de deelnemers toelaten om in alle veiligheid te evolueren op het 7 kilometer lange circuit van Francorchamps, omringd door motards van een gelijkaardig niveau. Een concept dat zijn nut al dubbel en dik bewezen heeft tijdens onze Bikers’Days. »

Sidecars welkom

We wijzen erop dat de 2022 Bikers’Classics toegankelijk zullen zijn voor motoren en sidecars. Het publiek zal niet alleen het hartje kunnen ophalen aan machines van vroeger want ook de Trial Classic wordt opnieuw georganiseerd ; die kon de vorige keer op heel wat bijval rekenen. We komen er nog op terug.

Voor de rest staan de grote animaties van de Bikers’Classics ook op het programma, zoals de grote parade op het oude circuit waar telkens veel interesse voor is, alsook de exposities en het concert op zaterdagavond. Kortom, het wordt weer een feest van oude motoren op het honderdjarige circuit. 

Inschrijvingen vanaf 1 februari

De inschrijvingen voor de Bikers’Classics 2022 gaan open op 1 februari op de officiële website www.bikersclassics.be. Het aftellen kan dus beginnen, neem die agenda’s alvast bij de hand !

Fermer Zoomer