Het aftellen voor de 2022 editie van de Bikers’Classics, die plaatsvinden op zaterdag 2 en zondag 3 julli op het Circuit van Spa-Francorchamps, is officieel begonnen. Een evenement van de hand van DG Sport, met Track-Days allures… i.e. een maximale hoeveelheid fun op circuit en rondom de piste ! Kwestie van zowel de deelnemers als de fans van oude motoren te plezieren, want zij zullen kunnen genieten van de vele animaties in de paddock…

En er is goed nieuws, want de inschrijvingen voor de verschillende circuitsessies zijn geopend. Afspraak op de officiële website www.bikersclassics.be om jouw deelname officieel te maken. Om evidente veiligheidsredenen, worden de deelnemers door het gebruik van transponders ingedeeld in homogene groepen, zodat alle bikers ook volop kunnen profiteren van hun circuitsessies door de piste te delen met machines of piloten van een gelijkaardig niveau.

Ter herinnering, de motoren die toegelaten worden op de 2022 Bikers’Classics zijn alle classic 2- of 4-takt baan- of racemotoren, gebouwd tussen 31/12/1939 en 31/12/2000, particuliere-competitie of Grand Prix 2-takt racemotoren, gebouwd tussen 31/12/1972 en 31/12/2008 en Superbikes volgens de gedetailleerde lijst die u op de site terugvindt. En uiteraard vergeten we ook de sidecars van voor 1991 niet.

De Grote Parade vindt plaats op het oude circuit van Francorchamps, waar alles een eeuw geleden begon. Er zijn ook exposities en het niet te missen concert op zaterdagavond. Kortom, de 2022 Bikers’Classics zullen bovenal in het teken staan van het nieuwe grote feest voor classic motoren en de terugkeer van het publiek. De afspraak is gemaakt, of het nu op of naast het circuit is…

Fermer Zoomer