DG Sport had het reeds aangekondigd : de 2022 Bikers’Classics mogen dan wel de vorm van Track Days aannemen op zaterdag 2 en zondag 3 juli, toch zal het publiek dat bestaat uit fans van oude motoren, er ook haar gading kunnen vinden, met tal van animaties, exposities en de aanwezigheid van verschillende vedetten uit de racewereld. Het is dan ook met enige fierheid dat de organisator uit Theux de aanwezigheid van de Australiër Troy Bayliss op het Circuit van Spa-Francorchamps kan bevestigen ! 

« We kunnen inderdaad de deelname van Troy Bayliss aan de 2022 Bikers’Classics bevestigen, glimlacht Florian Jupsin, Bike Manager bij DG Sport. We verbinden ons dus opnieuw met de wereldsterren, want deze Ducatie-piloot behaalde tot driemaal toe de titel in het Wereldkampioenschap Superbike, in 2001, 2006 en 2008. Tegelijkertijd had hij ook een MotoGP-carrière, tussen 2003 en 2006, met een overwinning in de Grand Prix van Valencia in 2006, ook met een Ducati, toen hij inviel voor Sete Gibernau ! »

Het is dus een topper uit de wereld van de snelheid die er begin juli zal bijzijn, en het publiek zal er volop kunnen van profiteren tijdens de handtekeningsessies en andere demonstraties op circuit. « Ik ben blij dat ik aan dit evenement kan deelnemen en dat opnieuw aan het stuur van een Ducati en op een historisch circuit… waar ik nog nooit op gereden heb !, zegt Bayliss. Ik kijk er naar uit de fans van het merk te ontmoeten en een fijne tijd met hen door te brengen. »

We herinneren er nog even aan dat alle informatie met betrekking tot de 2022-editie van de Bikers’Classics terug te vinden is op de officiële website www.bikersclassics.be. En het staat vast, het wordt een grootse en mooie editie die we zullen beleven in het hart van de Belgische Ardennen !

Fermer Zoomer