Het is een heus festival van oude motoren ! Tijdens het weekend van zaterdag 2 en zondag 3 juli, voeren DG Sport’s geliefde Bikers’Classics ons opnieuw naar het verleden en de geschiedenis van de motorsport op twee wielen. Het wordt uiteraard een circuitevenement, met de verschillende sessies die over het 7 km lange tracé van Spa-Francorchamps scheuren, maar het wordt ook een endurofeest, met de Revival van de ‘2 Dagen van Stavelot’. En na het succes van de eerste edities staan uiteraard ook The Trial Classics opnieuw op de affiche.

« Dankzij het grote succes van de Classic Clubman Trial d’Aywaille, gaan we aan de slag om op hetzelfde elan verder te bouwen met The Trial Classics, die kaderen binnen ons evenement voor oude motoren begin juli, bevestigt Florian Jupsin, Bike Manager bij DG Sport. Bij de vorige edities werd deze wedstrijd enorm geapprecieerd door de Belgische trialisten en eveneens door heel wat internationale deelnemers. Het team van Fred Mohring zal opnieuw de handen uit de mouwen steken om een kwaliteitsvol parcours aan te bieden op de site van Spa-Francorchamps. Met de snelheidsmachines op circuit en de enduro- en trialmotoren errond, zal het publiek zeker weten wat doen en wordt het een mooi totaalpakket ! »

Deelnemers aan de Trial Classics zullen de keuze hebben tussen de categorieën ‘Trekken’, ‘Nationaal’ of ‘Expert’, en de motoren zullen in drie verschillende klassen ingedeeld worden, de Pré-65, de Pré-80 en de Bi-shocks.

Door in eenzelfde weekend circuit, enduro, trial, tentoonstellingen en handtekeningensessies te organiseren in het bijzijn van tal van kampioenen – waaronder de Australiër Troy Bayliss – met daarbovenop nog een Grote Parade en het concert op zaterdagavond, bevestigen de Bikers’Classics dat ze weer een mooie koers varen en dat vintage meer dan ooit in is…Info & Inschrijvingen : www.bikersclassics.be & www.classictrial.be

Fermer Zoomer