De 2022 editie van de Bikers’Classics, die geprogrammeerd staat op zaterdag 2 en zondag 3 juli, zal perfect de doorstart van dit grootse feest van classic competitiemotoren op het ‘mooiste circuit ter wereld’ illustreren. Elke week die voorbijgaat en ons dichter bij dit populaire weekend brengt, komt met goed nieuws. Deze keer gaat dit goed nieuws over het circuit van Francorchamps zelf !

Het is reeds meer dan 100 jaar geleden dat de eerste wedstrijd werd georganiseerd op het ‘grote’ Francorchamps, en dat was een motorrace ! Meer was er voor DG Sport niet nodig om alle deelnemers van de Bikers’Classics 2022 uit te nodigen om een hommage te brengen aan de pioniers van deze motorraces in het hart van de Ardennen. Op zondag 3 juli, om 12u00, zal een Bikers’Classics Grote Parade worden georganiseerd. Helaas, door de werken die nog steeds aan de gang zijn op het stuk tussen Stavelot en Malmedy, zal de Parade zich deze keer beperken tot het “moderne” circuit.

« De deelname aan deze Bikers’Classics Grote Parade is gratis, zegt Caro Jupsin, in naam van DG Sport. Maar opgelet, de toegang tot het circuit gebeurt aan de hand van een sticker die je moet ophalen in de Bikers’Shop, in het hart van de Commercial Village van de Bikers’Classics ! Vergeet deze vooral niet op te halen als u in het spoor van de kampioenen wil treden … » 

Twee dagen circuitrijden, met exposities, de aanwezigheid van vedetten – waaronder de Australiër Troy Bayliss, drievoudig wereldkampioen Superbike ! -, classic trial competities, ‘revival’ van de 2 Dagen van Stavelot op endurofront, een concert… en alsnog een Grote Parade op zondag middag, kortom, de Bikers’Classics 2022 wachten nog enkel op u om te struinen tussen de machines die aan de basis liggen van motorcompetitie. 

Fermer Zoomer