Honderd jaar. Een eeuw. En een monument. In 2021 vierde het Circuit van Spa-Francorchamps een uiterst belangrijke mijlpaal. En zoals staat beschreven in veel boeken waarin de geschiedenis van ‘het mooiste circuit ter wereld’ wordt verteld, begon alles met een motorrace ! In het jaar waarin een wereldkampioenschap voor motoren terugkeert naar het circuit, is de cirkel opnieuw rond… en de Bikers’Classics kunnen niet zomaar voorbijgaan aan deze gelegenheid die herinnert aan een prestigieus verleden !

« De 2022-editie van de Bikers’Classics in Francorchamps wordt een heus feest voor oude motoren op het Circuit van Spa-Francorchamps, zegt Florian Jupsin in naam van organisator DG Sport. Met circuitsessies exclusief gereserveerd voor machines van vroeger en evenementen binnen het evenement zoals ‘The Trial Classics’ of de Revival van de ‘2 Dagen van Stavelot’ voor enduromotoren. Het idee is om het plezier te variëren. Voeg daarbij ook nog eens de aanwezigheid van tal van persoonlijkheden uit de geschiedenis van motoren en u hebt… bijna het totale pakket. Want we werken ook al wekenlang aan het opzetten van een zeer ambitieuze tentoonstelling die ons doorheen 100 jaar motoren op het Circuit van Spa-Francorchamps loodst. En ik kan u nu al verklappen dat de fans aangenaam verrast zullen zijn… »  

De tentoonstelling die plaatsvindt binnen het kader van de Bikers’Classics 2022 werd bedacht in nauwe samenwerking met de Amicale Spirit of Speed, één van de grootste verzamelaarsclubs van competitiemotoren in Europa en zal een uitgelezen selectie van motoren en sidecars ten tonele brengen die symbool staan voor een eeuw aan competitiemotoren op twee en drie wielen in het hart van de Belgische Ardennen. Een unieke gelegenheid om terug te keren naar het verleden tot aan de exploten van de pioniers…

Een gedetailleerde lijst van de machines die zullen worden tentoongesteld worden op deze grote expositie over 100 jaar motoren op het Circuit van Spa-Francorchamps volgt weldra. In afwachting kan u alvast zaterdag 2 en zondag 3 juli aanduiden in uw agenda. See you in Spa !

Fermer Zoomer