Het evenement vindt plaats aanstaande zaterdag 2 en zondag 3 juli op het circuit van Spa-Francorchamps. En meer dan ooit zullen de Bikers’Classics een niet te missen feest zijn voor fans van oude competitiemotoren ! Hier hebt u alvast 10 redenen waarom u dit DG Sport evenement niet wil missen…

Het circuit op !

Centraal in het evenement sinds het prille begin staan uiteraard de deelnemers aan de verschillende circuitsessies die deze keer opnieuw gedurende twee dagen verschillende sessies zullen kunnen rijden op het mythische circuit van Spa-Francorchamps. Ook de sidecars zijn van de partij, tot groot plezier van iedereen ! Wees maar gerust dat het er zal ronken van plezier…

Niet één maar drie GP Parades

Gedurende het weekend zal een mooie selectie van oude competitiemotoren deelnemen aan de GP Parade. U ziet ze op circuit op zaterdag om 13u00 en op zondag om 11u30 en om 14u00. Deze motoren zijn ook terug te vinden in de Endurance pitlane, zodat de fans ze van dichtbij kunnen bewonderen en kennis kunnen maken met hun eigenaars.

De Grote Parade… op het circuit !

Op zondag 3 juli om 12u spreken we af met alle deelnemers aan de voet van de Raidillon voor het vertrek van de Grote Parade van de Bikers’Classics, die over het circuit van Spa-Francorchamps zal rijden ! Bent u als toeschouwer met de motorfiets gekomen ? Dan bent u ook welkom, op voorwaarde dat u een deelnameticket hebt afgehaald in de Bikers’Shop die in Box 28 van de Endurance pitlane is gesitueerd. De deelname aan de Grote Parade is volledig gratis ! Vanaf 11u30 zal de paddock geopend worden zodat de deelnemers zich naar de voet van de Raidillon kunnen begeven.

Troy Bayliss als Guest Star

Voor deze 2022 editie zal de illustere Australische piloot Troy Bayliss het publiek vereren met zijn aanwezigheid. Drievoudig wereldkampioen Superbike (2001, 2006 en 2008), en deelnemer aan de MotoGP van 2003 tot 2006. U kunt hem ontmoeten in de Expo zone op zaterdag om 14u30 en op zondag om 10u30 en om 13u00. Op zondag om 12u20 zullen de gelukkige eigenaars van een ‘Panigale V2 Bayliss 1st Championship 20th Anniversary’ getrakteerd worden op een Meet and Greet met de wereldster !

Didier de Radiguès ontmoet zijn fans

Didier de Radiguès, de enige Belgische piloot die te zien was op het podium van de koninginnenklasse van de snelheid, zal ons ook met zijn aanwezigheid vereren. Deze winnaar van de Belgische Grand Prix 250cc in 1983 is een graag geziene gast bij het publiek en zal de fans opwachten in de Expo zone op zaterdag om 14u30 en op zondag om 10u30 en om 13u00.

100 jaar motorraces in Francorchamps : de expo !

In 2021 behaalde het Circuit van Spa-Francorchamps een belangrijke mijlpaal : die van 100 jaar. Voor die gelegenheid zal een tentoonstelling over een eeuw competitiemotoren op het circuit in de Ardennen te bewonderen zijn in de tent in de Endurance paddock. Een expositie die tot stand is gekomen in nauwe samenwerking met de Amicale Spirit of Speed, de grootste verzamelaarsclub van competitiemotoren in Europa.

The Trial Classics

De trialisten zullen ook opnieuw van de partij zijn op dit grote festijn van oude motoren, met een nieuwe editie van The Trial Classics, nu reeds een niet te missen evenement. Twee lussen en twaalf zones om te trotseren, één keer op zaterdag en één keer op zondag. Het spreekt voor zich dat het spektakel waarvoor deze acrobaten zullen zorgen de moeite waard zal zijn…

De 2 Dagen van Stavelot : de wedergeboorte

Voor de eerste keer zal tijdens de Bikers’Classics ook de Revival van de mythische ‘2 Dagen van Stavelot’ plaatsvinden. Een enduro-competitie die werd georganiseerd tot de jaren ’80 in en rond Stavelot. Met twee centrale assen in het centrum van de stad Stavelot en in de paddock van het circuit van Spa-Francorchamps, zullen de enduro’s op hun programma van zaterdag en zondag een lus van 65 km terugvinden met daarin een klassementsproef op grasland, een slalom, een acceleratieproef en een trial. Een expositie van emblematische enduromotoren zal ook te bewonderen zijn in de Expozone.

Elektrische moto’s voor de ‘little bikers’, en niet alleen voor hen … !

Eric Lejeune en zijn team zullen van de partij zijn op de Bikers’Classics om een brug te bouwen tussen het verleden en de toekomst. Zij bieden aan kinderen tussen 4 en 10 jaar die dat wensen de kans om een elektrische motor te testen van het type Torott, en aan de kinderen van 12 jaar of ouder eentje van het type Sur-Ron ! Een trial en een trail van het merk Electric Motion die de passie voor het motorrijden kunnen opwekken of talenten kunnen doen ontstaan… En bovendien is het volledig gratis !

Bikers’Shop : op jacht naar souvenirs

Onmogelijk om terug naar huis te keren zonder een Bikers’Classics souvenir ! We kunnen u alvast het prachtige boek aanraden dat speciaal werd uitgegeven naar aanleiding van het 100-jarig bestaan van het circuit van Spa-Francorchamps. Afspraak in de Bikers’Shop die zich in Box 28 van de Endurance stands bevindt.

Fermer Zoomer