Na een nieuwe richting te zijn ingeslagen met de populaire Bikers’Classics, nu bestaande uit circuitsessies gekoppeld aan meerdere animaties, dit alles in aanwezigheid van prestigieuze gasten, gaat DG Sport nog een stap verder voor de 2023-editie. Het basisprincipe blijft ongewijzigd , maar het evenement wordt één van de headliners van het nieuwe Bikers’Festival in het weekend van 12 en 13 augustus!

Verandering in de continuïteit zoals we zeggen. Want het concept van de Bikers’Classics zal meer dan ooit de eigenaars en liefhebbers van oude racemotoren in de schijnwerpers zetten, waardoor ze twee dagen lang rondjes kunnen rijden op het Circuit van Spa-Francorchamps, maar het idee om dit bewegende museum nog meer in de schijnwerpers te zetten, heeft geleid tot een verschuiving in de zomerkalender van het legendarische circuit van de Ardennen, een kalender die sowieso al druk bezet was !

« Het is inderdaad het weekend van 12 en 13 augustus dat we de classic motorgemeenschap verwachten, bevestigt Florian Jupsin namens DG Sport. De Bikers’Classics zullen één van de basisingrediënten zijn van het nieuwe Bikers’Festival, een ambitieus evenement dat zich snel wil vestigen als het grote motorfeest van gisteren en vandaag in het hartje van de zomer. Maar de stamgasten van de Bikers’Classics mogen er gerust in zijn, voor hen zal er niets veranderen, want de sinds 2021 ontwikkelde formule wordt behouden, namelijk Track-Days met transponder, maar ook de prestigieuze parades die het publiek volop laten genieten van de glorie van weleer, de handtekeningensessies, etc… »

Ook de andere toppers van de Bikers’Classics, namelijk ‘The Trial Classics’ en de revival van de ‘2 Jours de Stavelot’ op het gebied van enduro, prijken op de affiche van het Bikers’Festival.

Men zegge het voort, de Bikers’Classics worden op geen enkele manier opgeofferd of bedreigd. Integendeel, DG Sport wil de interactie met het publiek stimuleren en zo de passie tussen de generaties overdragen. 

See you in Spa half augustus voor een dijk van een ritje op ‘het mooiste circuit ter wereld’… 

Fermer Zoomer